Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Tűzvédelmi táblák

Zárt területek, üzemek, irodák, intézmények stb. részére a mindennapok biztonságát megadó tűzvédelmi rendszerek jelzésére szolgáló táblák, feliratok, piktogramok. 

A tűzvédelmi tájékoztató jel olyan biztonsági jel, amely tűzvédelmi berendezés, eszköz vagy tűzoltó készülék elhelyezését jelzi. 

Kialakításukat, elhelyezésüket szabályok írják elő, teszik kötelezővé! 

Alakja téglalap vagy négyzet, színei fehér piktogram vörös alapon, a vörös szín a jel felületének legalább 50%-át teszi ki. 

( Biztonsági jel: meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott, rögzített elhelyezésű jel ) 
Rendezés:

Tűzvédelmi táblák a biztonság szolgálatában

A tűzvédelmi táblák elhelyezését jogszabályok teszik szükségessé. Használatuk mellett már csak ezért sem érdemes elmenni. Arra is szigorú előírások vonatkoznak, hogy ezek milyen kialakítással rendelkezzenek. Szín tekintetében legalább 50% vörös színnek kell kitenni, méghozzá a figyelemfelhívás érdekében. A táblák tűzvédelmi eszközök jelenétére utalnak. Legyen szó tűzcsapokról, kézi tűzjelzőről, tűzoltó készülékről, tűzoltó létráról vagy tűzbejelentő telefonról, azok jelenlétét ismerni kell. A tűzvédelmi oktatás keretein belül szokták tájékoztatni az épületben rendszeresen tartózkodókat és az ott dolgozókat arról, mit merre találnak, hogyan kell cselekedni, ha tűz veszélye áll fenn.

Tűzvédelmi táblák - az információk életet menthetnek!

Amikor tűzveszélyről van szó, akkor nagyon fontos, hogy higgadtan cselekedjünk. A pánik ilyenkor a legrosszabb tanácsadó. Ugyanakkor tény, hogy az emberek jelentős része pánikba esik és azt sem tudja, merre találja a tűzvédelmi eszközöket. Ilyenkor kerülnek középpontba a tűzvédelmi táblák. A jól látható módon elhelyezendő táblák irodákban, intézményekben, közösségi zárt területen nélkülözhetetlenek és rendszeresen ellenőrizendőek. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor ezeknek köszönhetően a nagyobb tömeg is jól láthatja, merre van a kiút, miként lehet segítséget hívni. A tűzvédelem szempontjából az egyes helyiségekben tárolt anyagokat illetően is fontos a megfelelő jelzés elhelyezése. A tűzvédelmi táblák ilyenkor betűjelzéssel utalnak arra, hogy mennyire veszélyesek az érintett helyiségek, vagy egyáltalán kell-e tartani ott tűzveszélyességtől.

Az oldal tetejére